Virágmintás karkötő, nyaklánc, hajfonatdísz - egyszálas fűzési módbanEz a kis minta nagyon szép és nagyon egyszerű az elkészítése.

Válogassunk a munkánkhoz több, egymással harmonizáló színű kásagyöngyöt. Egy színt a futó szálnak, egyet a virág szirmainak és virágonként 1 szem szükséges a virág közepének.Hozzávalók: 
- Rövidebb nyakláncnak kb. 80 cm, hosszabbnak kb. 110 cm cérna vagy vékony damil.
- kb. 10 g kásagyöngy (legalább 3 színű, mert úgy jól mutat)A munka kezdése:
(Lásd itt!)

A munka menete:

1. Fűzzünk fel kezdésnek nyaklánchoz 15-20 szemet (karkötőhöz 10 szemet), + a virág szirmához 6 vagy 8 szemet. 

2. Meg kell nézni, hogy a virág közepén ebből a 6 szemből mekkora kör alakul ki úgy, hogy visszaöltünk az első szem bementi oldalába, amit összehúzunk. Így kapunk egy kört, fűzzük fel a virág közepére szánt gyöngyöt is. Ha a virág közepének gyöngye kényelmesen elfér a körben, akkor a virág szirmait 6 szemmel készítjük, ha nem fér el, akkor próbáljuk meg 8 szemmel. 

 
 3. A virágból a szembelévő gyöngyön átfűzve a tűt megyünk tovább.

Erre a bemutató darabra több variációt is készítettem, ízlésünknek, színvilágunknak megfelelően variálhatjuk a munkát.

Figyeljük meg a képen, hogy mennyire fontos, hogy a gyöngy egyenletes szemű legyen. Középen a fehér virág gyöngyei nem túl szépek, így a virág sem olyan formás, mint az utána következő narancssárgáé.


Hajfonat dísz:
 
A minta teljesen megegyezik a fenti mintával, csak annyi a különbség, hogy a cérnánk mindkét végére fűzzünk 1-1 tűt, az egyenes vonalban fűzött gyöngyökbe mindkét tűt bújtassuk bele, majd a virág előtt kezdjünk külön-külön dolgozni a tűkkel. A virágminta és pár szem egyenesen felfűzött gyöngy után ismét térjünk vissza a páros fűzéshez a következő mintáig.

A munka befejezése:
(lásd itt!)

Még néhány változat:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése