Gyöngyből virág minta nyakláncra medálnakHozzávalók:

Kásagyöngy: 4 különböző színben
Bőrvarró cérna

Fűzés menete:

Fűzzünk fel 7 db citromsárga gyöngyöt, majd kanyarodjunk vissza az első gyöngybe, majd fűzzük fel a virág közepét (narancssárga). A virágból a a szemben lévő gyöngybe fűzéssel távozunk. (4. szembe belülről kifelé öltünk).
Ezt a virágmintát egyébként megtalálni e blog egy korábbi bejegyzésében - keresd: hajfonatdísz.

A fűzést folytatjuk 3 szem fehér gyöngy felfűzésével, majd ugyanabba a gyöngybe öltünk vissza, amelyikből kijött a szál - tehát ugyanazon gyöngy bemeneti oldalába. Átfűzzük a következő sárga gyöngyön a szálat, de már csak 2 szem fehér gyöngyöt fűzünk fel, mert a 3. szem az előző "hurok" első gyöngye lesz, amibe bele is kell ölteni. Ismét visszafűzünk ugyanabba a gyöngybe, majd továbbmegyünk a következő sárga gyöngybe is.
Így folytatjuk a sárga gyöngyökön végig, de az utolsó huroknál már csak 1 szem fehér gyöngyöt kell felfűzni, ami a legelső hurok 3. gyöngye és az utolsó hurok 1. gyöngye közé fog kerülni.
Ismét 3 szem fehér gyöngyöt fűzzünk fel, amit a kiálló gyöngyök közé, mint egy háztető, fűzzük be.
Így kapunk egy nagyobb virágot.Építsük tovább a virágot: 5 fehér szemet fűzzünk fel és a szirmok legfelső gyöngyébe öltögetve, haladjunk körbe.Ha körbeértünk, akkor a szirmok csücskeibe egy másik színnel három gyöngyből hurkokat készítünk.A medált a szirmok csúcsainál dolgozzuk össze.
A medálhoz többféleképpen kapcsolhatunk láncot.
Kétszálasan, vagy egyszálasan - a kívánt résznél elkezdve - a kapocsig fűzzünk gyöngyöket.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése