Gyöngyhurka gyöngyfűzéssel - csavart 2 színnelGyöngyhurkát készíthetünk gyöngyfűzéssel egy színnel, de feldobhatjuk egy-két másik színnel is.

Hozzávalók:

Kásagyöngy kedvünknek megfelelő színekben.
Gyöngyfűző cérna és tű.
Gyöngykupak a végek lezárására.Fűzzünk fel egy szem gyöngyöt és hurkoljuk át a cérnát rajta.


Fűzzünk fel még 11 szem gyöngyöt, de utolsónak egy eltérő színűt keressünk. Ha 2 különböző színt is szeretnénk bele, akkor a 6. szemnek is egy másik színűt fűzzünk fel.


Öltsünk vissza a legelső gyöngybe és jól húzzuk össze a hurkot. Megkönnyíti a fűzést, ha keresünk egy pálcát (ceruzát, stb.), amire rá tudjuk erősen húzni.A 2. körön úgy kell haladni, hogy 1 szem gyöngyöt felfűzünk a tűre, és egy gyöngy kihagyásával a körön lévő gyöngybe öltünk. (Ha nem annyira egyértelmű, akkor az előző cikkben megnézheted, hátha jobban sikerült megmutatni a technikáját.)


A 3. sor gyöngy nélkül készül, a cérnát átvezetjük az előző sorban felfűzött gyöngyökön (amelyek felfele kiállnak).


A második szint én itt vettem fel. 2 alapszínű gyöngy (sárga)  után felfűztem (egy-egy gyöngy kihagyásával) a 3. színűt is (narancs) , majd újból 2 alapszínű (sárga) következik, ezután jöhet a 2. szín (fekete). Ezután ismét gyöngy nélküli körbeöltés következik.Ez a kétféle sor váltakozik egész a munka végéig.  Kevesebb szemmel is készíthető, tömörebb, masszívabb hurka lesz belőle.
Készíthetünk belőle karkötőt, nyakláncot, stb.A következő bejegyzésben megmutatom, hogy eltérő méretű gyöngyből milyet lehet készíteni.


Sok sikert!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése