Gyöngy-virág: Szegfű



Hozzávalók:
Drót (vékony, 0,28-as): 9×20 cm, 4×35 cm, 4×25 cm, 1×30 cm-es
Kásagyöngy (2 mm-es): 4 g a szirmokhoz (piros vagy amilyet szeretnénk)
                                     8 szem a porzóhoz (sárga, narancssárga)
                                     1 g a levelekhez (zöld)

1. Porzó (1 db)
Fűzzünk fel egy 20 cm-es drótra 4 szem gyöngyöt, majd az utolsót megkerülve fűzzük vissza a szálat a maradék 3 gyöngyön. Fűzzünk fel újabb 4 szem gyöngyöt, majd ismét kerüljük meg a 4. gyöngyöt és a 3 gyöngybe fűzzük vissza a drótot. A végén a két szálat tekerjük össze.




2. Szirom (4 db)
20 cm-es drótot fogjunk, melyre fűzzünk fel 8 gyöngyöt a drót közepére, majd az egyik drót végét szemből vezessük át 5 szemen. További 5 gyöngy következik, melybe a másik szálat szemből is átvezetjük. A sorok egymás mellett sorban, síkban helyezkedjenek el. A kész szirmokat fogjuk csokorba úgy, hogy a közepére helyezzük el a porzót, majd tekerjük rajta párat (kb. 1 cm hosszan).

3. Szirom (4 db)
25 cm-es drótra fűzzünk fel 6 szem gyöngyöt, majd forduljunk vissza a 3. szembe beleöltve. Újabb 1 szemet fűzzünk fel és visszafordulva belefűzünk az elsőnek felfűzött 5 szembe. Ezután a mintának megfelelően fűzzük a szemeket szembefűzéssel. A végén a két drótot összetekerjük. Így készítjük el mind a 4 szirmot.

4. Szirom (3 db)
35 cm-es drótra fűzzünk fel 13 szem gyöngyöt, majd forduljunk vissza és az 5. és 6. szembe fűzzük be a szálat. Újabb 3 szemet fűzzünk fel, és visszafordulva az első 10 szembe újból átvezetjük a szálat. Az utolsó soroknál már nem fűzzük a szálat teljesen az utolsó szemig (lásd a mintán).
Amikor minden szirom elkészült, fogjuk egy csokorba és tekerjük össze. Ezután készítsük el a csészelevelet.

6. Csészelevél (1 db)
A 30 cm-es drótra fűzzünk fel 10 szem gyöngyöt, majd kanyarodjunk vissza az első szembe. Folytatásként 2 szembe öltsünk bele, és fűzzünk fel egy újabb szem gyöngyöt. Ezután megint 2 szembe öltés következik, majd újból 1 szem felfűzése. A körök így szűkülnek. A 3. körben 1 szembe öltés és 1 újabb szem felfűzése következik. A 4. sort is a 3.-hoz hasonlóan készítjük el. Ezen a csészelevélen fűzzük át a szirmok drótjait és igazítsuk szorosan a szirmok alá. Tekerjük össze a drótokat.
5. Levél (3-4 db)
20 cm-es drótra fűzzünk fel 2 gyöngyöt, majd a 2. gyöngybe szemből fűzzünk bele. Szembefűzéssel haladjunk a levél végéig, ahol a 2 szálat tekerjük össze.



A szirmok összetekert drótjaihoz fogjuk hozzá a levelek drótjait egymás után (köztük tekerjünk párat). A végén a virág szárát vágjuk a kívánt hosszúságúra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése